22-годишният асеновградчанин, арестуван за убийството на бебето на приятелката си, остава за постоянно в ареста. Това реши Апелативен съд - Пловдив, където бе разгледана мярката му за неотклонение.  Мъжът с инициали М. М. е обвинен в това, че на 9 март умишлено е причинил смъртта на 3-годишното детенце. Освет това, той се се заканил с убийство на майката на детето, за да не издаде стореното от него.

Припомняме, че тялото на детенцето бе откарано в спешното отделение на местната болница на 9 март. То е пристигнало в Спешното отделение, след като било намерено паднало на улицата.  Медиците в болницата само са установили смъртта му. Детето е лежало седмица преди убийството в детското отделение с белодробно заболяване. То обаче е напуснало самоволно, като е прибрано от родителите му без да бъде изписано. 

Веднага бил подаден сигнал до полицията. Първоначално бе водено разследване за евентуално причиняване на смърт по непредпазливост при немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност.

Случаят обаче бе поет от Окръжна прокуратура, ОД МВР - Пловдив и Национална следствена служба, като след разследване се установило, че всъщност детето е било убито.

Съдът прецени, че от събраните по делото доказателства, продължава да е налице обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към престъпленията, в които е обвинен. Установено е, че мъжът е живял в един дом с пострадалото дете и неговата майка.

Апелативните магистрати взеха под внимание, че поради тежестта на престъплението, в което 22-годишният е обвинен, както и, че то се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, има реална опасност обвиняемият да се укрие.  Съществува и риск, при по-лека мярка за неотклонение, обвиняемият да въздейства на свидетели по делото.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

3-годишното момченце от Асеновград било убито, защото събудило пастрока сиСъдът остави в ареста 22-годишния баща