Четирима десетокласници са били задържани след луда надпревара с полицията по пловдивските улици. Екшънът се разиграл в неделя следобед. Автопатрул на Пътна полиция се опитал да спре със стоп палка червен мерцедес, който профучал през кръстовището на булевардите "Мария Луиза" и "Източен".  Полицаите тръгнали след него, а в Кючук париж друг патрул се опитал да спре колата със светлинен и звуков сигнал. 

Шофьорът отново не спрял и продължил да фучи по улиците на града. В преследването се включили няколко полицейски автомобила и мотори. Мерцедесът е бил блокиран на ул. "Генерал Скобелев" в подножието на Стария град , в близост до Понеделник пазара. Пътните полицаи установили, че зад волана на автомобила е 17-годишен ученик от Техникума по автотранспорт, а в колата се возили две момчета от Математическата гимназия и още един тийнейджър. 

Видео показва, как тримата са свалени на земята, а шофьорът е бил откаран за разпит в Четвърто районно. 

Водачът е неправоспособен, на а място е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна. полицаите са му направили и драг чек, който  също е отрицателен.  Съставен му е акт за нарушения по чл.150, чл.103 и чл.140 от Закона за движение за пътищата.  Водачът е заявил, че е взел ключовете за автомобила без знанието на родителите си. Номерата на колата са свалени. Според очевидци обаче в понеделник той отново е бил зад волана на на същата кола.