„До час на летище Безмер ще кацне военен самолет „Спартан“, с който ще бъдат транспортирани две жени, пострадали в тежката катастрофа на пътя Елхово -  Лесово. По време на полета за пациентите ще се грижи екип на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. В момента двете жени са хоспитализирани в реанимацията на МБАЛ Ямбол“. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който е в ямболската болница, където са транспортирани пострадалите от тежката катастрофа на пътя между Елхово и Лесово. 

Припомняме, че при инцидента са ранени 16 души,  двама са в интензивното отделение на ямболската болница. Четирима са загиналите. Сигналът за инцидента бе подаден малко преди 6 часа.

По първоначални данни тежкотоварният камион с украинска регистрация е бил спрял. Свидетели на случката разказват, че най-вероятно камионът е изчаквал реда си на граничния пункт. По неизвестни още причини шофьорът на буса не е видял ТИР-а и се е забил в задницата му.

Задържаха украинския шофьор на ТИР-а, причинил мелето с четирима загиналиПроба с дрегер е отчела наличие на алкохол в кръвта му