Съсед, живеещ до къщата, в която се случи тройното убийство в Рогош, е станал свидетел на фаталните изстрели. Около 18 часа вчера полицията получи сигнал за трима загинали мъже в пловдивското село, за които по-късно стана ясно, че са били застреляни от свой роднина.

Очевидецът твърди, че когато е излязъл от дома си, на пътя е видял стрелбата. Убиецът Николай е гърмял по роднините си с пушка. След това жертвите са паднали пред вратата на въпросната къща, чиято собственост е в основата на семейната свада.

Свидетелят Асен разказа още, че след като те са лежали на земята - вече мъртви, Николай заредил отново оръжието и стрелял още веднъж по тях. Никой от събралите се хора по улицата не се е опитал да спре Николай, за да не пострада и друг от околните.

Според съседите до семейното напрежение се е стигнало заради спор за имот. Много от хората в махалата твърдят, че враждата между тях не е от скоро. Къщата, за която са се карали, е обитавана общо от семейството. Тя обаче била отделена с две врати. Казват още, че сградата е била построена незаконно и вероятно всеки от родата се е опитвал да я узакони, за да стане негова собственост.

Мъж е убил чичо си и братовчедите си в касапницата в РогошВсе още не е ясно дали убиецът е задържан или избягал

Николай ми беше споделил, че му е омръзнало от братовчедите му и чичо му. Имаше голямо напрежение между тях. Беше им се заканил от доста време” , разказа още съседът Асен.

По думите на кметицата на село Рогош-Величка Величкова от семейството не е имало никога оплакване. Тя ги описва като работещи и кротки хора. Според нея след инцидента напрежението в махалата няма да ескалира, защото този конфликт е семеен, а жителите са мирни. Тя заяви, че от години не се е случвала такава жестокост.

Убиецът Николай е работил в сферата на строителството. От МВР потвърдиха за арестта му.

Припомняме, че министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров ще посетят Рогош във връзка с тежкия криминален инцидент в селото. Двамата ще разговарят на място с полицаите, участвали в операцията по задържането на извършителя, и с представител на прокуратурата. Целта е да се запознаят с хода на разследването и да се уверят лично в ефективността на предприетите действия за обезпечаване на сигурността в района.