Свидетел на престрелката с Чане: Чуха се 4 изстрела и всичко затихна!

Зайков се движел в посока към Костенец, когато бил обграден от баретите

София
30.05.2019 12:30 8926 7
Свидетел на престрелката с Чане: Чуха се 4 изстрела и всичко затихна!

 "Чуха се първо два поредни приглушени изстрела,  а след кратка пауза още два, един след друг, после всичко затихна". Това разказа пред TrafficNews жител на една от къщите в Долна баня, която се намира най-близо до мястото, където късно в сряда беше обкръжен издирвания за две убийства Стоян Зайков-Чане.
 
Минути след това бившият затворник беше намерен мъртъв с огнестрелна рана в гърдите. Според полицията по Зайков са отправяни само предупредителни изстрели и той сам е сложил край на живота си с пушка самоделка, 12 калибър.
 
Чане първи открил огън по полицията, но ответната стрелба не е имала за цел да го убие, обясни шефът на областната дирекция на МВР-София Николай Спасов тази сутрин.
 
"Категорично не е използвано оръжие и физическа сила срещу Зайков", увери той по повод съмненията, че издирваният за две убийства в Костенец беглец сам си е теглил куршума, при това не в главата, а в тялото. 
 
Чане е дошъл откъм реката и е тръгнал към полето в посока на Костенец, когато е бил обграден от повиканите барети. Лобното му място е на открито и на близо километър от съседния оловен завод, видя екипът на TrafficNews. 
 
Междувременно стана ясно, че утре ще бъде погребана бившата приятелка на Стоян – Милена Шишкова, за която полицията е сигурна, че е застреляна от него на 9 май.
 
"Докато издирваха Стоян, бяхме на квартира в Боровец и Пазарджик. Страхувахме се", разказа майката на 38-годишната фризьорка. 
 
"Много лъжи се изприказваха за дъщеря ми, които нямат нищо общо с истината. Една от тях е, че двамата със Стоян са разделени от две години", допълни тя.  
Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
7 Коментара
Сортирай по
коментар

00:17, 31.05.2019

Как се "самоуби''? С лък и стрела? *Тука е бил Робин Худ? Смешковци

Oтговора0
коментар

Свобода или смърт 13:06, 30.05.2019

Самоубиха го и тоо

Oтговора0
коментар

укъ 13:26, 30.05.2019

Много самоубиващи се престъпници се нароиха в държавата. 20 дена не могат да го открият всички възможни служби по сигурността, сега - самоубил се.

Oтговора0
коментар

Ясно беше 13:32, 30.05.2019

За всички беше ясно, че ще го намерят самоубил се. Сега голямото миене на очи, че не "милицията" му е спомогнала...какво ли е знаел и той и роднините му! Няма да разберем!

Oтговора0
коментар

12:45, 30.05.2019

И той се самоуби със три изтрела

Oтговора0
коментар

Гражданин 19:09, 30.05.2019

Няма ли хора с топки в тая полиция,да излезе и каже ,той стреля срещу нас ,живота на служителите беше застрашен и бяхме принудени да го застреляме!Закона ни дава това право!А едва ли не да се оправдават,че не са го опазели жив!Да не би някой да ги упрекне в превишаване на правата и да пострада политическата сила,каято ги е назначила!Прекалено много демокрация зле за нация!

Oтговора0
коментар

20:54, 30.05.2019

Едно гърло по малко в затвора на нашите данъкоплатци.

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина