"Чуха се първо два поредни приглушени изстрела,  а след кратка пауза още два, един след друг, после всичко затихна". Това разказа пред TrafficNews жител на една от къщите в Долна баня, която се намира най-близо до мястото, където късно в сряда беше обкръжен издирвания за две убийства Стоян Зайков-Чане.
 
Минути след това бившият затворник беше намерен мъртъв с огнестрелна рана в гърдите. Според полицията по Зайков са отправяни само предупредителни изстрели и той сам е сложил край на живота си с пушка самоделка, 12 калибър.
 
Чане първи открил огън по полицията, но ответната стрелба не е имала за цел да го убие, обясни шефът на областната дирекция на МВР-София Николай Спасов тази сутрин.
 
"Категорично не е използвано оръжие и физическа сила срещу Зайков", увери той по повод съмненията, че издирваният за две убийства в Костенец беглец сам си е теглил куршума, при това не в главата, а в тялото. 
 
Чане е дошъл откъм реката и е тръгнал към полето в посока на Костенец, когато е бил обграден от повиканите барети. Лобното му място е на открито и на близо километър от съседния оловен завод, видя екипът на TrafficNews. 
 
Междувременно стана ясно, че утре ще бъде погребана бившата приятелка на Стоян – Милена Шишкова, за която полицията е сигурна, че е застреляна от него на 9 май.
 
"Докато издирваха Стоян, бяхме на квартира в Боровец и Пазарджик. Страхувахме се", разказа майката на 38-годишната фризьорка. 
 
"Много лъжи се изприказваха за дъщеря ми, които нямат нищо общо с истината. Една от тях е, че двамата със Стоян са разделени от две години", допълни тя.