Публикация в TrafficNews помогна на пловдивчанката Гинка Трайкова да открие очевидец на катастрофата, в която загина мъжът, с когото тя живеела от 10 години. На 4 юни следобед 48-годишният пловдивчанин Тошко Тенчев излиза да се разходи с мотора си. Казва на  Гинка, че ще се върне след час, за да излязат да се разходят до феста на Младежкия хълм. Така и не се връща. Гинка започва да звъни по телефона, но отсреща чува сигнал "свободно". Няколко часа по-късно разбира, че Тошко е загинал в катастрофа, след сблъсък с трактор на Пещерско шосе, на разклона за Оризаре. 

Пловдивчанка търси свидетели на катастрофа, в която губи любимия си мъж48-годишният Тошко Тенчев загина в ПТП на Пещерско шосе

Сблъсъкът става около 17.30 на пътя за Пещера. Трагедията се разиграва пред очите на 60-годишен мъж, който пътува с колата си в посока Кадиево. 

"Тракторът, който беше с ремарке се движеше пред нас. Малко преди Оризаре трактористът спря и пропусна няколко автомобила, които идваха отсреща, а след това започна да завива наляво, за да влезе в градините край пътя. Тракторът пресече шосето и влезе в зелените площи, но ремаркето беше още на шосето. В този момент видях отсреща мотористът, който караше с висока скорост и без каска. Опита се да избегне удара като мина по банкета, но моторът му занесе и падна. Суркаше се по земята поне 30 метра. Моторът мина под ремаркето и излезе от другата страна, а човекът остана отдолу. Трактористът изобщо не разбра , че е паднал и потегли. Аз и другите шофьори, пред които се разигра ужасът , свирехме с клаксоните, но той не разбра какво става. След като спря, слезе от трактора и едва тогава осъзна какво се е случило. Стана му лошо , едва не загуби съзнание" разказа очевидецът. 

Гинка Трайкова смята, че виновен за смъртта на Тошко е трактористът, който е отнел предимство. "Мъжът ми беше много стриктен водач, той беше професионален шофьор" казва съсипаната жена. Тя е разочарована и от факта, че от полицията не са я уведомили за катастрофата, а тя е звъняла по болниците и на 112 , за да търси информация. 

По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура. Извършват се експертизи, предстоят разпити на свидетели.