Мъжът, който застреля петима свои съседи в Чикаго през уикенда, имал конфликти с обитателите на жилищния блок и бил залепил заплашителни бележки на входната врата на апартамента си, сочещи, че планира насилие.

Стрелецът вече е с повдигнато обвинение, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите в Чикаго.

На изслушване в районен съд вчера прокурорите казаха, че намерили две заплашителни бележки на полски - родния език на Марек, залепени от вътрешната страна на вратата в апартамента му, предаде БТВ.

Говорител на полицията каза, че Марек се карал със съседите си за дреболии - например с жена, която го ядосвала, защото според него стъпвала шумно по пода в апартамента над неговия.

Отец Димитър Димитров от църквата „Св. Иван Рилски” е приятел на убитите Иво и Цветанка. „ Те са женени от близо 2 години. С Иво се познавам от първите дни, в които той идваше на църква. Всички сме много разстроени от този инцидент, който се случи. В петък Цветанка беше при нас почти целия ден. Чистихме църквата за нашия храмов празник. Тя си отиде. Вече чак на литургията на мен ми съобщиха, преди проповедта, но не разбрах веднага. Вече след проповедта избухнахме със съпругата ми в сълзи”, разказа пред Нова свещеникът.

Убитите българи в Чикаго се оженили преди година, децата им нямат средства да ги върнат у насДвамата живеели заедно с майката на Ивайло, която също е застреляна

Жертвите в Чикаго вече са шест! Убиецът - техен съседБългарите в САЩ започнаха дарителска кампания в помощ на семействата на загиналите