Софийският полицай, който вилня  преди два месеца в заведение, намиращо се Хисаря, получи присъда за причиняване на леки телесни повреди на полицейски служители и хулиганство. Стана ясно, че служителят на МВР носил в себе си и марихуана.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Пловдив са осъдени 31-годишният мъж с инициали Д.И. и 33-годишната му приятелка, която е била с него. Тя е с инициали А.Й. Двамата са признати за виновни за това, че на 23 януари 2024 г. в заведение, намиращо се в  Хисаря са причинили леки телесни повреди на три лица, двама от които полицейски служители, изпълняващи служебните се задължения, третият бил посетител на заведението. 

Мъжът е признат за виновен и за това, че на същата дата и място е държал малко количество наркотични вещества – марихуана на стойност 18 лева, както и пистолет „Макаров“ и 8 бойни патрона, без да вземе необходимите мерки за сигурност. Оръжието било собственост на районно управление в столицата.

Районен съд – Пловдив е наложил на полицая и на жената наказание от по 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години, за всеки един от тях, както и глоба от 2000 лева за 31-годишния. Наказанието е по споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив. Двамата не са били осъждани.  Определението  е окончателно.

Столичен полицай вилня в хисарско заведение, оставиха го за постоянно в арестаНеговата приятелка е била пусната под 1000 лева гаранция