При спецакция срещу престъпления с акцизни стоки в петък полицаи от Трето РУ извършили инспекция в магазин за хранителни стоки в квартал „Гагарин“ в Пловдив. Установено било, че в търговския обект се предлагат за продажба над 2500 къса цигари от различни марки с невалиден акцизен бандерол.

На опаковките на други 200 къса и на 11 електронни цигари пък изобщо нямало стикер за платен акциз. Допълнително в магазина и прилежащо складово помещение са открити и 20 фалшиви парфюма. Иззети са и 325 кутии с лекарства и медикаменти от чужбина, разпространявани неправомерно, а някои от тях – с изтекъл срок.

За документираните нарушения от полицейските служители срещу двамата собственици на магазина са започнати проверки по Наказателния кодекс. Материалите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

В хода на полицейската акция е получено съдействие от представители на регионалните структури на други  контролни органи. Взето е отношение от инспектори от НАП във връзка с отчетено несъответствие на касовата наличност и констатирани множество незаприходени стоки, както и от БАБХ – заради неправилно съхранение на хранителни продукти.

Снимката е илюстративна!