Няколко ареста са извършени заради наркотици в Пловдив и областта.  24-годишно момиче от  Хасково е хванато с марихуана по време на полицейска проверка в Кючука.  В 20,30 часа на 3 ноември униформени от районното спрели младата жена на улица „Скопие“. При личен обиск от криминално проявеното момиче била иззета марихуана с тегло 0,62 гр. По случая е започнато бързо производство.       

В ареста  за притежание  на амфетамин е задържан и 25-годишен пловдивчанин. Служители на районното управление извършили проверка в дома на младия мъж на улица „Поп Манол“, където открили 15 полиетиленови пликчета с наркотик. Видно от експертната справка е, че иззетото вещество е амфетамин с тегло 52,12 гр и 8,45 гр. марихуана.  Образуваното бързо производство се води под наблюдение на Окръжна прокуратура.  

За незаконна търговия с наркотици в ареста в Асеновград е задържан 20-годишен младеж. В хода на проверка по линия наркоразпространение е извършен обиск в жилището на младия мъж на улица „Матей Преображенски“. В дома на момчето криминалистите  открили  марихуана с тегло 11,24 гр.,  саморъчно свита цигара със същото съдържимо и електронна везна със следи от наркотик по нея. По  случая е започнато бързо производство в хода на което са разпитани и двама свидетели, закупували дрога от момчето. Дилърът е с повдигнато обвинение за извършеното престъпление.            

Марихуана и метамфетамин са намерени в жилището в Асеновград и на 29- годишен асеновградчанин.  При проверката в дома на младия мъж на улица „Патриарх Евтимий“ служителите на районното управление открили 19 полиетибенови пликчета с глави зелена листна маса, разфасовки с бяло прахообразно вещество и 8 пликчета с бяла пресовка. Експертна справка е установила вида и количеството на откритите наркотични вещества-  94,64 гр. марихуана и 42,62 грама метамфетамин. Мъжът е задържан в срок до 72 часа.