Кметът на Перник Станислав Владимиров е готов да излезе на протест с други жители на града. Причината е, че местната полиция бездейства срещу "уличен тормоз от съмнителни лица."Ще поискам помощ отвън, ако пернишката полиция не може или не иска да се справи с хора, които бият невинни граждани в Перник и не получават ответна реакция", написа Владимиров във Фейсбук.

Гневната реакция на кмета е провокирана от жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов. за случая TrafficNews съобщи вчера.  "В събота около обяд съпругът ми минава през площада, вървейки към колата. Вижда отдалеч, че до светофара стои едно момче. То му казва "О, здрасти, тренер!". Усмихва се и му подава ръка. С другата ръка започва да му нанася удари в главата с бокс", разказа съпругата на пострадалия. 

След нападението е задържан и разпитан 18-годишният Васил Михайлов, който е син на местния прокурор Бисер Михайлов. След това обаче е освободен.  "Уж съм го ударил няколко пъти. Той е можел да избяга от агресора след първия удар. Аз съм с патерица, а и няма да взема да се напрягам, заради някакъв си дъртак. Може някъде да не си е върнал парите и някой да го е пребил. Аз не мога да кажа, може и да се е спънал", защити се Михайлов.

След побоя със семейството на пострадалия се свързват и други хора, които им изпращат видеа, на които се вижда същият младеж да бие и други перничани. "Това може да е монтаж, такива неща аз не правя. Не знам дали сте чували за фотошоп, за монтаж, за такива работи. А и то записите в съда не са доказателства", коментира Васил Михайлов.

Въпреки повече от 23 обвинения срещу него, 18-годишното момче все още няма присъда. Неговият баща Бисер Михайлов към момента отказва коментар. Припомняме, че 18-годишното момче се проявява като градски побойник и бие наред  в Перник. Той заснема всяка своя агресивна проява, като взима със себе си оператор, който не се намесва в побоите, а просто снима.

Вижте какво написа кметът на Перник Станислав Владимиров  във Фейсбук:

 

 

Син на пернишки прокурор вилнее в града! Бие и снима всички наредИнституциите - пас, докато Михайлов безчинства