Двама души са арестувани при спецакция на прокуратурата и полицията в Пазарджик.  Екипи от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Пазарджик установиха нива засадена с марихуана, намираща се в местността "Чукурловица", в землището на панагюрското село Поибрене. Мястото е било избрано неслучайно, тъй като се намира в труднодостъпна местност и стигането до него е изключително трудно.

Установено е, че в нивата са отглеждани 547 растения канабис.В близост се е извършвало и самото сушене на вече готовите растения. Иззети са 67.25 килограма листа и съцветия в момент на сушене и близо 88 килограма чиста зелена листна маса. Задържани са двама мъже на 30 и 51 години, и двамата от Петрич. Те са установени, като стопани на нарконивата, занимавали се с отглеждането и последващата оработка на дрогата. Вчера мъжете са привлечени , като обвиняеми за незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. С постановление на наблюдващ прокурор срокът на задържането им е удължен със 72 часа.

По същото време колегите имот сектор "Криминална полиция" при РУ-Пазарджик извършили претърсване на два имота, намиращи се в пазарджишкото село Овчеполци. Първият бил обитаван и стопанисван от 26-годишнен мъж. Вътре криминалистите установили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана с 19 растения. Намерена е и изсушена листна маса.

Във втория имот, който бил необитаем органите на реда също открили засадени 36 растения. Така от двете местна били иззети общо близо 67 килограма зелена листна маса и 2.4 килограма изсушена марихуана. За срок от 24 часа са задържани младия мъж и 36-годишен от Панагюрище, като заподорзян за стопанисването на втория имот.

Продължават процесуалните и оперативните действия по документиране на престъпната дейност и по трите случая под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.

Двама мъже са привлечени като обвиняеми и задържани при Специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотици, проведена на територията на ОДМВР-ПАзарджик под надзора на Окръжната прокуратура - Пазарджик.