Служители от полицейското управление във Велинград и участъка в Ракитово провеждат засилени проверки за незаконен  дърводобив или съхранение на незаконно добита дървесина. Вчера по време на специализирана полицейска акция в тази насока са проверени десетки жилища и автомобили.

В дворовете на 26-годишната А.Я. и 55-годишната А.Н., и двете от село Драгиново, органите на реда открили дърва за огрев от бял бор. Дървесината не била маркирана, а жените не успели да представят никакви документи за произхода й.

Сходен е и случаят с костандовеца И.Б. на 57 г., който съхранявал в двора си също незаконно добита иглолистна дървесина. По време на проверки на автомобили униформените установили, че Ю.А. на 51 г. от Костандово и Б.Ф. на 28 г. от Батак превозват широколистна и иглолистна дървесина без редовни писмени позволителни, необходими за подобна дейност.

Само при извършените вчера проверки са установени общо над 25 кубически метра незаконно съхранявана или транспортирана дървесина.  По всички случаи се водят бързи производства.