Трима апаши са задържани в Пловдив. Млад столичанин е заподозрян за кражба от къща за гости в централната градска част на Пловдив. Липсата на служебна парична сума била установена в понеделник, а разследването на сигнала е проведено от криминалисти от Второ РУ. В хода на работата са събрани доказателства, че автор е 19-годишно момче от София, познайник на полицията. В рамките на образуваното досъдебно производство той бил задържан за едно денонощие с полицейска заповед.

Минути преди 18 часа вчера млада жена потърсила помощ в полицията, след като в близост до Автогара „Юг“ в Пловдив непознат издърпал дамската й чанта и избягал. Веднага към мястото бил насочен автопатрул и при организираните заградителни действия е заловен 35-годишният извършител. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление.

Криминално проявен и осъждан пловдивчанин бе задържан след поредно посегателство. Арестът на 42-годишният мъж последвал след проверка на служители от Трето РУ по сигнал от неделя за откраднат велосипед от сутеренно помещение на жилищна сграда на бул. „Дунав“. При проведените действия съвместно с колегите им от Пето РУ разследващите влезли в дирите на извършителя, който направил пълни самопризнания. Отнетото от него превозно средство е намерено и иззето. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.