31-годишен бе арестуван и по бързата процедура се сдоби с обвинение, след като седна зад волана пиян и се опита да подкупи полицаи.

Преди по малко от месец в Асеновград се провеждала специализирана полицейска операция по безопасност на движението.

Към 1:40 часа, двама служители на МВР, подали сигнал за спиране на лек автомобил „Нисан“.  

Първоначално колата управлявала жена, но след като тя спряла, на шофьорското мястото седнал спътникът й. Той не  се подчинил на разпорежданията на полицаите, потеглил с колата и започнала гонка с полицията. Малко по-късно колата била застигната и спряна. 

Служителите на МВР поискали от водача документите му, както и да извършат тест за алкохол .

Мъжът обаче отказал да му бъде извършена алкохолна проба. Той казал на полицаите, че е готов да им даде 1000 лева, за да не го проверяват. Те му обяснили, че това е престъпление. Въпреки това,  водачът извадил от чантичката си няколко банкноти на обща стойност от 520 лева, които подхвърлил в багажника на полицейския автомобил.

Полицаите не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. По-късно обвиняемият се съгласил да бъде тестван с „Алкотест Дрегер“, който отчел 1,83 промила алкохол в кръвта му. Той е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 15 000 лева. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.