Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 57-годишен турски гражданин, който  след специализираната полицейска операция в понеделник е заловен за притежаване на –  965 грама хероин, 2972 грама марихуана и 0,563 грама кокаин на стойност 66 142 лева с цел разпространение.

Късно вечерта в понеделник на бул. „Васил Левски“ полицейски служители от отдел „Криминална полиция“ спрели за проверка лек автомобил, марка „Форд Мондео“, управляван от 57-годишния мъж. При извършено претърсване в колата са били намерени две найлонови чанти, съдържащи хероин и поставени под шофьорската седалка. Останалите наркотични вещества са били открити в наето от  обвиняемия жилище в район „Южен” и от лек автомобил „Порше” разследващите иззели почти 3 килограма марихуана и 0,563 грама кокаин. При разследването е установено, че иззетите наркотици са били предназначени за последващо разпространение на територията на града.    

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.