Лют скандал, примесен с обиди и закани, се разигра под прозорците на ОД на МВР в Пловдив. Мъж нападна охранител на частен паркинг, както и служител на полицията пред сградата на дирекцията.

В рамките на 15 минути пловдивчанинът успя да си навлече неприятности заради парко мпсто. Той се опитал да влезе в подземния гараж, но не му било позволено. Така възникнал спор между него и служителя на съоръжението. Заваляли обиди и псувни. В скандалът се намесил и служител на дирекцията, който отговарял за пространството пред сградата и за допускането на коли пред нея.

Последния направил забележка на шофьора, тъй като последния се опитал да нахлуе на паркинга на полицията. Отново се разразил скандал. Мъжът отказал да си премести возилото, макар то да е запушило входовете на подземния гараж и този на полицията.

Отново пространството между улица „Йоаким Груев“ и булевард „Шести септември” се огласило от викове, псувни и обиди. Наложило се да бъде повикана полиция. Униформените задържали нервния пловдивчанин и го отвели в Четвърто районно. Там му бил съставен акт за дребно хулиганство.

Ден по-късно мъжът се изправил пред съда за потвърждение на санкцията и определяне на размера й. Пред магистратите, бабаитът изразил съжаление и оправдал действията си като „изпускане на нерви”. В обясненията си, той добавил още, че е спрял пред бариерата на ОД на МВР, за да изчака свои приятел, който имал работа при адвокат. Категорично заявил, че не е псувал и обиждал.

Въпреки думите му магистратите го наказаха с глоба в размер на 150 лева.