Катаджии от Пловдив отказаха да вземат рекордните 520 лева подкуп, за да прикрият, че жена шофира без книжка.Преди рушвета обаче тя се опитала да побегне с колата си от тях, а когато все пак спряла, зад волана вече бил седнал спътникът й, който бил сериозно почерпен.

Историята се разиграла в асеновградския квартал "Долни Воден" – водачка на "Нисан" не се подчинила на разпореждане за извършване на полицейска проверка и последвала гонка из улиците на града.

След кратко преследване автомобилът й бил спрян, а зад волана се оказал мъжът, собственик на превозното средство. Жената, която управлявала колата малко преди това, вече била до него, на предната седалка.

Оказало се, че тя е неправоспособна, а алкохолната проба на мъжа отчела 1.83 промила.

За да прикрият престъплението си, двамата предложили подкуп на проверяващите, подхвърляйки в патрулката им 520 лв. Катаджиите обаче не само, че не ги взели, но и задържали двамата смелчаци. В момента те са в ареста.

Както trafficnews.bg вече съобщи, в хода на работа служители на районните управления, специализирани полицейски сили и пътните полицаи са установили общо 1215  нарушения на Закона за движение по пътищата.  Отнети са 15 книжки, осем от автомобилите са с прекратена регистрация, а шест са превозните средства,  спрени от движение.

Съставени са 254 акта за установяване на административни нарушения, а наложените глоби по фиш са 335.

Седем от проверените водачи са шофирали след употреба на алкохол. При четирима от тях дрегерът е отчел над 1.2 промила, а алкохолната проба на останалите трима е била под този показател. В хода на акцията са задържани четирима дрогирани водачи, те били под въздействието на амфетамин и кокаин.