Около 190 грама амфетамин и 44 грама марихуана иззеха криминалисти от Пето РУ при спецакция в края на миналата седмица. Наркотиците са открити на адреса на пловдивчанин, заедно с електронна везна и други веществени доказателства. Мъжът е задържан за едно денонощие в рамките на образувано досъдебно производство.

 С постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив извършителят е приведен в ареста за срок до 72 часа.

Междувременно петима притежатели на дрога били арестувани при паралелни специализирани проверки на територията на Второ, Трето, Шесто районно управление и РУ-Първомай. Всички от арестуваните са били  мъже, двама от които водачи на автомобили. Конфискувани са различни количества амфетамин, марихуана, хероин и синтетичен канабиноид.

В пловдивския квартал „Съдийски“ пък служители от Четвърто РУ установили магазин, в който били изложени за продажба електронни цигари с течност със съдържание на  тетрахидроканабинол. При процесуално-следствените действия от обекта са иззети 27 такива устройства.

Работата по документиране на случаите продължава под наблюдение на прокуратурата.