Няколко опити за обир и кражби са станали на територията на Пловдив по време на празничните дни, съобщават от полицията.

При предприети незабавни действия криминалисти от Пето РУ задържаха автори на грабеж в Пловдив. В дирите на 26-годишен мъж и жена на 29 години разследващите влезли след получен сигнал в събота вечер. Двамата са познайници на полицията и осъждани, а според предварителната информация тяхна жертва станал пловдивчанин в нетрезво състояние, от когото отнели насила над 260 лева в района на кръстовище между бул. „Цариградско шосе“ и ул. „Ландос“. При задържането им част от отнетата сума е иззета и приобщена към материалите по образуваното досъдебно производство. Работата по документиране на случая продължава под наблюдение на прокуратурата.  

Около 18.30 ч. в неделя екип на Четвърто РУ бил насочен към сигнал, че обитател на апартамент в квартал „Капана“ заловил непознат, влязъл противзаконно през незаключената входна врата с намерение да задигне яке с над 900 евро в него. На адреса униформените установили самоличността на извършителя – 40-годишен, от бургаска област, с богато криминално досие. За случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив, а срещу мъжа е започнато бързо производство.

За броени часове полицаи от Първо РУ установиха и арестуваха извършител на кражба. Незабавната им реакция последвала в неделя, когато служителка в ресторант в район „Южен“ се оплакала, че й е откраднато яке с над 700 лева в него. Като заподозрян за посегателството още същия ден в районното управление бил отведен 48-годишен пловдивчанин, познайник на криминалистите и осъждан. Срещу него е започнато бързо производство. Същия ден във Второ РУ се озовал непълнолетен тийнейджър, задигнал музикална тонколона от магазин за домашни потреби в квартал „Христо Смирненски“. Там попаднал и 23-годишен младеж,  който в петък отнел около 300 лева от оборота на търговски обект в района на Цар Симеоновата градина.