5 бързи производства са образувани за престъпления по пътищата, извършени от водачи, шофирали под въздействие на алкохол и наркотици в Пловдив и региона.

26-годишен млад мъж от село Паничери е задържан в Хисаря, след като е шофирал дрогиран. При проверка около 23:00 часа, служителите на реда спрели лек автомобил форд в близост до кръстовището на улиците „Крепостна” и „Гладстон”. Оказало се, че водачът управлявал превозното средство доргиран с амфетамин.

За шофиране под въздействие на амфетамин е задържан и 20-годишен плевенчанин. Проверката на момчето е извършена в 2:00 след полунощ днес в центъра на Пловдив. В близост до църквата „Св. Петка” бил спрян с автомобила си - форд.

С марихуана зад волана е бил и друг 20-годишен младеж, но от Пловдив. Автопатрул спрял за проверка водача на рено на булевард „Никола Вапцаров”, а пред униформените мъжът зад волана се държал неадекватно. По надлежния ред била направена проба за употреба на наркотични вещества, която отчела положителен резултат.

На водач в нетрезво състояние се натъкнали служители на полицията в Асеновград. При проверка на лек автомобил сеат, униформените установили, че 64- годишен местен жител управлява превозното средство с 1.2 промила алкохол.

1.31 промила алкохол е отчело техническото средство, с което е извършена проба на водач на сузуки в първия час на днешния ден. По надлежния ред проверяващи от Пето районно спрели на улица „Съединение” пловдивчанина и установили,че управлява лекия автомобил в нетрезво състояние.

През изминалото денонощие в Пловдив не е регистрирано нито едно пътно транспортно произшествие.