42-годишен осъждан мъж е предаден на съд за това, че е откраднал мобилен телефон на стойност над 1000 лева. Престъплението е извършено на 28 март 2022 г. в Пловдив.

До там се е стигнало, като в деня на кражбата той тръгнал за Пловдив с влак. Щом пристигнал на гарата, решил да се разходи  по улиците на града. Докато вървял по ул.  „Димитър Талев“, забелязал, че вратата на един от магазините е отворена и в него няма хора. В същото време продавачката била до съседно помещение по работа. Апашът се възползвал от нейното отсъствие, тръгнал към касата и отворил един от шкафовете. От него отнел мобилния телефон на продавачката, който е бил на стойност над 1000 лева. В същото време жената се върнала в магазина, видяла 42-годишния мъж и го изгонила. Той тръгнал към квартал „Изгрев“. Влязъл в един от магазините и предложил на собственика да купи телефона, като го излъгал, че имал нужда от пари, защото жена му щяла да влиза в болница. Така той получил 150 лева за устройството.

По-късно пострадалата е подала сигнал в полицията за отнетия мобилен телефон. Обвиняемият е установен и задържан.  Той признал къде е продал отнетата вещ, като телефонът е предаден на разследващите органи. Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.