Продавачите на тикви в Пазарджик, които нанесоха тежък побой на 56-годишен мъж, в следствие на което той е починал, ще останат в ареста. Това решиха магистратите от Апелативния съд в Пловдив, като така потвърдиха определение на колегите си от съда в Пазарджик.

Припомняме, че фаталният инцидент стана преди седмица в Пазарджик. Търговците на тикви, единият от тях само на 14 години, спипали мъжа от ромски произход да краде стоката им и решили да се саморазправят с него. Нанесли му тежък побой, а по-късно звъннали в полицията, за да съобщят за кражбата. 

56-годишният крадец, който е осъждан многократно, бил арестуван и прегледан от лекар, който обаче не счел, че състоянието на мъжа е за хоспитализация. Няколко часа по-късно рецидивистът издъхва. 

Според председателят на съдебния състав има достатъчно данни, за да се смята, че продавачите на тикви, родом от Добрич, са извършили непредумишлено убийство и има опасност да извършват ново престъпление, ако бъдат на свобода.

По време на разследването 14-годишният извършител и другият мъж, подведени под отговорност за смъртта на мъжа, ще останат в ареста. Решението на Апелативният съд е окончателно. 

Тече проверка, която ще установи защо пребитият, който е криминално проявен и е с множество регистрации за кражби, не е бил настанен в болнично заведение.