Окръжен съд Пловдив остави в ареста 48-годишния Николай Рангелов, обвиняем за побой над жена си Теменуга Бошнакова. Той е и с обвинение за това, че е блудствал с една от  дъщерите си. 12 години по-младата от него Теменуга е била с напукано ребро след агресията от мъжа си.

Само преди дни Районен съд Пловдив остави в ареста Рангелов. Той обаче обжалва мярката си пред окръжните магистратите, а днес се проведе делото. В хода на заседанието той призна пред съда , че е ударил жена си, но заяви категорично, че няма да се повтори. Адвокатът му Христо Калпакчиев каза, че данни за блудството има само в разпита на майката, която била озлобена към мажа си.

Теменуга и Николай са заедно от години и живеели в барака. Те имат 4 деца , а според Бошнакова сегашният случай не е изключение и през съвместния им живот многократно е била жертва на домашно насилие от страна на Рангелов. 

Срещу Николай се водят две производства - гражданско и наказателно. Освен за причиняването на лека телесна повреда, е обвинен и в блудство спрямо едно от децата. Той е бил осъждан преди, но е реабилитиран.

След като изслуша страните по делото обаче, съдът реши, че най-адекватната мярка спрямо мъжа е “задържане под стража”. Мотивът на магистратите беше, агресията спрямо Теменуга е била системна.