Младежът, който катастрофира на пътя между Карлово и Баня е бил пиян. Тестът с дрегер е отчел 2,18 промила алкохол в кръвта на карловеца. За инцидента TrafficNews.bg съобщи първи още снощи. 

"Около 18 часа в РУ – Карлово било съобщено, че поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол лек автомобил “Опел” се преобърнал вляво извън пътя. В болница без опасност за живота е настанен водачът С.К. /29 г./ от Карлово, взета му е кръвна проба. Тестът с техническо средство отчел наличието на 2,18 промила алкохол в издишания от мъжа въздух. По случая е започнато бързо производство.", съобщиха от полицията.

Както съобщихме, лекият автомобил е излязъл от пътя, преминал в насрещното движение, засякъл е три коли и се преобърнал в канавката.

Зад катастрофиралата кола е карал патрул на охранителна фирма ТРАФИК СОТ. Охранителите реагирали много бързо и са оказали първи помощ на младежа.

„Благодарение на това, че сме минали курс за оказване на първа помощ към БЧК, успяхме да помогнем на момчето. Травмите не бяха тежки, по-късно го пое екип на Бърза помощ. Спасило го е това, че е бил с колан”, разказаха пред нас охранителите от ТРАФИК СОТ. 

 

Те сигнализирали веднага, след като са се уверили, че момчето е добре, на телефон 112 за инцидента.

„Първите думи на момчето бяха: "Къде ми е телефонът?". Почнахме да го търсим из тревата. Накрая го намерихме и установихме, че момчето през цялото време е говорило по телефона. Явно това е причината да катастрофира”, допълват служителите на охранителната фирма.

TrafficNews.bg