Зрелищна кататстрофа стана преди минути на пътя между Карлово и Баня. Лек автомобил Опел излезе от пътя, премина в насрещното движение, засече три коли и се преобърна пет пъти в канавката.

Зад катастрофиралата кола е карал патрул на охранителна фирма ТРАФИК СОТ. Охранителите реагирали много бързо и са оказали първи помощ на младежа.

„Благодарение на това, че сме минали курс за оказване на първа помощ към БЧК, успяхме да помогнем на момчето. Травмите не бяха тежки, по-късно го пое екип на Бърза помощ. Спасило го е това, че е бил с колан”, разказаха пред нас охранителите от ТРАФИК СОТ. 

Те сигнализирали веднага, след като са се уверили, че момчето е добре, на телефон 112 за инцидента.

„Първите думи на момчето бяха: "Къде ми е телефонът?". Почнахме да го търсим из тревата. Накрая го намерихме и установихме, че момчето през цялото време е говорило по телефона. Явно това е причината да катастрофира”, допълват служителите на охранителната фирма.

На място пристигат екипи на полицията и Спешна помощ. За късмет шофьорът не е с тежки наранявания.

"Всички служители на фирма ТРАФИК СОТ сме подготвени да реагираме при такива ситуации, ръководството ни задължава при постъпване на работа, да преминем курс за първа долекарска помощ. Сега разбирам колко е важно да сме подготвени!" допълват спасителите на момчето. 

Тежката катастрофа на входа на Пловдив с трима ранени - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg