„Имаме всички разрешения за полета. От въздушен контрол са координирали полета и са дали позволение за летене, кацане и излитане на хеликоптера”. С тези думи наш репортер бе посрещнат от роднините на новородения Асен, който пристигна в Столипиново с вертолет.

Както TrafficNews по-рано съобщи, летателната машина премина през ниско над район „Източен”, а след това кацна на стадион "Рома", в близост до Преспите. В него пътуваха новороденият Асен, майка му и баща му. А, след кацането му, шарена карета превози пасажерите към мястото, където ще се проведе празникът за посрещането на детето.

Нестандартният екскорт бе организиран от дядото на бебето – Асен Карагьозов. Той бе организирал и пищно тържество в махалата.

„Вертолета има документи, както и летателен план за днешното мероприятие. Собственикът е от София, базата с хеликоптерите е в Самоков. Той има фирма, която се занимава с полети. Човекът ми дължи услуга и предложи да изненадаме роднините. Той организира документите и разрешителните. Каза да не се притеснявам за нищо. Аз чаках бебето на стадиона, взехме го и се прибрахме. Имахме точно две минути за слизане и пак да излети вертолета. Голям празник е за нас и всичко е законно”, заяви пред наш репортер Асен Карагьозов.

Празникът бе прекратен около 17:00 часа след сигнали на граждани за висока музика и блокада на булевард „Марица”. Танцуващи бяха превзели лентата за движение, показвайки уменията си под ромски ритми.

Две патрулки бяха изпратени на място. Организаторът се сдоби с предписание, а фиестата бе прекратена.

Междувременно всички институции бяха сигнализирани за полета на хеликоптера и кацането му. Както TrafficNews съобщи, информация за полета не е подавана в полицията, нито пък е уведомена общината, чиято собственост е въпросното игрище. 

Хеликоптер с новородено кацна на стадиона в Столипиново, взе го царска каретаПроверка на TrafficNews установи , че нито една от градските институции не е уведомена за кацането на хеликоптера