27-годишен мъж е задържан за убийството в чирпанското село Гранит в нощта срещу 23 август, съобщиха от МВР. Арестуваният е заподозрян, че е застрелял  29-годишния Минчо Илиев с три куршума в дома му. С прокурорско постановление му е е наложена мярка за задържане до 72 часа Според информация на TrafficNews закопчаният жител на Гранит е родственик на съпругата на Минчо- Мария.

Както вече стана известно часове преди убийството Минчо се е прибрал пиян вкъщи и се е скарал с жена си. Свадата завършила с няколко шамара за Мария, след което двамата си легнали.

Пред полицията жената твърдяла, че в просъница чула как някой влиза вътре, след което проехтял изстрел и когато се събудила видяла Минчо облян в кръв и умиращ.

Още от самото начало една от основните версии на разследващите беше, че убийството е извършено от някой от братята на Мария, която се е оплакала от поредния побой.

Според жителите на Гранит Минчо имал доста сприхав и тежък характер, често пийвал и вдигал скандали на съпругата си, с която нямали формално сключен брак, а тя имала две деца от предишния си мъж. Убитият има присъда за убийство, заради която е лежал в затвора. Негови съселяни твърдят, че е съден и за множество кражби и побои. 

Братята на Мария също имали криминални досиета, някои били лежали и в затвора. Засега от полицията не разкриват самоличността на арестувания.

Съседи на убития в Гранит: Братята на жена му са го затрилиМинчо лежал в затвора за убийство и кражби и често пребивал Мария