Единствените двама задържани за погрома в столичното заведение "Бесо" бяха освободени от Софийския градски съд срещу парична гаранция. 

Оказа се, че няма категорични доказателства Сергей Димитров и Цвятко Цветков да са трошили мебели и вилняли в бара. Двамата ще платят по 2000 лева за свободата си. За Димитров дори не е доказано, че е бил вътре по време на инцидента, защото никой от персонала не го е разпознал като извършител на хулигански действия.

 Преди 2 седмици запис от охранителни камери показа как шестима мъже чупят столове и обръщат маси в бар "Бесо". Запис от екшъна беше разпространен във фейсбук. 

Веднага след това полицията обяви за издирване няколко души, разпитани беше Красен Кръстев, съдружник на собственика на бара  Емануил Лазаров, но после беше освободен. 

Димитров и Цветков се предадоха сами в полицията, когато разбрали, че ги издирват. Останалите четирима участници в наказателната група обаче остават в неизвестност вече цели две седмици. Въпреки, че от МВР бяха категорични, че случат ще бъде разрешен за часове и всички виновници ще бъдат установени това така и не се е случило. За момента с повдигнати обвинения са само двамата задържани и обявените за издирване Петър Паунов и Веско Стоянов.