Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже – на 41 и 35 години за сблъска пред заведени в центъра на града. От обвинението пишат, че двата мъже  са причинили лека телесна повреда на 29 – годишен мъж, по хулигански подбуди.

До момента е установено, че на 25 май 2020 г. пред заведение в Пловдив, е станал скандал между две компании. В едната от тях били десетина привърженици на футболен отбор в града, а в другата граждани, сред които имало и двама полицейски служители. Те не били на работа и не изпълнявали служебните си задължения. Първоначално между двете групи били разменени словесни реплики, които прераснали във физическа разправа. Единият от полицейските служители е пострадал, като са му били нанесени порезни рани с нож по тялото и охлузвания и синини от удари  с ритници и юмруци. В момента той се намира в болница за лечение.  От събраните до момента доказателства се установява, че двамата обвиняеми са нанесли лека телесна повреда на пострадалия 29-годишен мъж.

Обвиняемитеса задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По делото се извършват процесуално-следствени действия – до момента са разпитани 15 свидетели, извършени са разпознавания, приобщени са видеозаписи, веществени доказателства и други.