Районна прокуратура образува следствено дело във връзка с ранения футболен фен при сбиване на бул. "Шести септември" преди десет дни. Инцидентът стана след организиран бой между фенове на "Ботев" и "Локомотив" . Привърженици на черно-белите решават да се почерпят. Пътьом влизат в в спор с друга компания, в която има и двама служители на полицията. Следва сбиване, при което са ранени полицая и един от феновете. Двамата са откарани в болница. Фенът е с прорезни рани на ръцете и лицето, като след преглед и обработка на раните е изпратен на домашно лечение. Полицаят е намушкан в крака и хълбока. Той е настанен в хирургиите на Пещерско шосе за наблюдение. 

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив, на 1 юни 2020 г., е образувано наказателно производство за извършено на 25 май 2020 г., в Пловдив, престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс – за причинена телесна повреда на пострадалия К.К., на 17 г., по хулигански подбуди. Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен  отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив. 

На 25 май 2020 г., пред заведение на бул. "Шести септември", е възникнал скандал между две компании. В едната от тях били десетина привърженици на футболен отбор в града, а в другата граждани, сред които имало и двама полицейски служители. Те не били на работа и не изпълнявали служебните си задължения. Първоначално между двете групи били разменени словесни реплики, които прераснали във физическа разправа. При скандала е пострадал К.К., който е бил в компанията на футболните привърженици. Установено е, че на К.К. е била причинена телесна повреда, изразяваща се в порезна рана в областта на лицето. На местопроизшествието е бил намерен и иззет сгъваем нож, чиято принадлежност се установява към момента. Предстои извършване на други действия по разследването, а именно – разпознаване на лица, разпити на свидетели, приобщаване на писмени доказателства и др. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.

Преди това прокуратурата  привлече като обвиняеми двама мъже – на 41 и 35 години за нападението срещу служителя на реда.  .

"Раследването на инцидента, при който има пострадали полицай и привърженик на футболен клуб "Локомотив",  ще бъде проведено безпристрастно и без толеранс към нито една от страните" коментира за TrafficNews директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев.