Двама наркодилъри са задържани при спецакция на пловдивската полиция. Амфетамин, кокаин, таблетки клоназепам и оборот, реализиран от продажби на дрога, са иззети от 5 адреса в Пловдив и Пазарджик.

57- годишният пловдивски дилър Костадин Д. по- известен с прякора си "Каратиста", е задържан от служители на отдел Криминална полиция и Специализирани полицейски сили в хода на спецакция срещу наркоразпространението. Мъжът, управлявал лек автомобил Фолксваген пасат бил спрян за проверка на главен път на разклона за гр. Стамболийски и село Цалапица.

Автопатрул на Пътна полиция го тествал и установил, че шофира под въздействие на кокаин и амфетамин. При последвал обиск и претърсване на превозното средство били открити наркотични вещества. Криминалистите предприели претърсване и на жилището, обитавано от лицето на територията на град Пловдив, а в последствие било установено и задържано още едно лице, от което задържаният се снабдявал с дрога - 42- годишен дилър от гр. Пазарджик.

В хода на неотложни процесуално- следствени действия са претърсени 5 адреса на територията на градовете Пловдив и Пазарджик, от където са иззети 50,04 гр. амфетамин, 1,18 гр. кокаин, електронна везна със следи от наркотици по нейната повърхност,както и таблетки клоназепам с тегло 0,87 грама. На адресите са открити мобилни телефони и парични средства в размер на близо 5 000 лева- от реализирани сделки с дрога от двамата мъже.

По случая е образувано досъдебно производство. Двете лица са задържани в ареста за 24 часа , а в последствие и за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура Пловдив.