Пловдивчанка задигна пълен сак с алкохол от търговски обект, част от веригата „Кауфланд”. Жената решила да „напазарува” на 19 май тази година. За целта тя взела спортен сак, който бил предвиден за продажба в магазина, и го напълнила с девет бутилки уиски от различни марки. Докато тършувала по щандовете, тя свила и детска шапка. След това се опитала да мине през касиерите и охраната незабелязано, но ... ударила на камък.

Опитът за кражба веднага бил засечен, а жената - отведена в полицията. По-късно спрямо нея била заета мярка за неотклонение „задържане под стража”. В рамките на досъдебното производство вината й била категорично доказана с помощта на видеозапис от камерите в магазина. Оказало се, че общата стойност на вещите, които възнамерявала да си присвои, била 446.69 лв. Това обаче далеч не било първото й провинение. 

Извършителката имала предишни присъди за престъпления от общ характер. Тя била с начално образование и не извършвала никаква трудова дейност. 

Жената признала вината си и постигнала споразумение с прокуратурата. Тъй като деянието било извършено в условия на опасен рецидив, било определено наказание „лишаване от свобода”. В крайна сметка, пловдивчанката ще прекара година и седем месеца в затвора, при първоначален строг режим.