Жителите на Правец на ръба на бунта заради жестокото убийство в града. Припомняме, 63-годишният Стоян Иванов се прибирал към дома си, когато е нападнат и пребит до смърт от двама непълнолетни роми. Жителите на Правец са готови да излязат на протест, ако властите не вземат решителни мерки срещу безчинствата на ромите. На 6-ти март, малко преди 19 часа Стоян Иванов се прибира към дома си. Минава през центъра на Правец, когато е нападнат от група младежи. Те пребиват до смърт мъжа на детска площадка, която е на метри от общината и училището в града.

"Случило се е по повод отправена от жертвата забележка към младежи, събрали се на групички. След което те се нахвърлят върху него и с побой и ритници на практика го умъртвяват", разказва Павлин Цветков, общински съветник в община Правец. Жертвата е бивш дългогодишен служител на МВР, награждаван за добра служба. Работил е и като началник на охраната в АЕЦ "Козлодуй". След пенсионирането си се мести в Правец със съпругата си.

Веднага след нападението полицията задържа извършителите - двама младежи на 15 и 18 години от ромски произход, които живеят във фургони в района. Жителите на Правец разказват, че ромските фамилии тероризират града от години. След нападението полицията извела от града ромските фамилии. Хората от Правец са подготвили подписка с искане те да бъдат изселени окончателно. Ако властите не изпълнят искането им, те са готови за протести. Очаква се утре прокуратурата да поиска и постоянни мерки за неотклонение на двамата задържани за убийството.

TrafficNews.bg