Задържах за 72 часа обвинените в изнасилването на 7-годишната Радка в Сотиря. Христо Х. и Йордан И. са обвинени в извършване на блудствени действия спрямо малолетно момиче.

Христо Х. е обвинен за това, че на 30 август 2019 г. в село Сотиря, област Сливен, макар и непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното, и да ръководи постъпките си, чрез употреба на сила, е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на малолетно момиче – престъпление по чл. 149, ал.2, т.1, вр. ал.1, вр. чл.63, ал.1, т.3 от НК.

Йордан И. е обвинен за това, че през юли 2019 г. в същото село чрез употреба на сила е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на малолетно момиче.

Предстои в следващите дни Районна прокуратура – Сливен да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Както TrafficNews.bg съобщи, майката и детето все още са в шок от случилото се. Момиченцето няма сериозни наранявания и вече е изписано от болницата. То е прехапало вътрешната част на устните си от уплаха.

Двамата насилници нямат нищо общо по между си, каза кметът на Сотиря Димчо Георгиев. Той недоумява как са се събрали.

Само преди две седмици 7-годишната Кристин загина, защото беше брутално изнасилена от 21-годишния Мартин Трифонов. Преди два дни на заседание на местния парламент кметът на Сотиря поиска законови промени за извършителите на тежки престъпления.

Майката на насиленото дете в Сотиря хванала клошар гол върху него, съседи го пребили7-годишното момиче е в шок, насилниците са в ареста

Нов кошмар в Сотиря! Изнасилиха второ детеИзвършителите са задържани