Окръжна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняем С.Ж., на 49 години, за това, че на 19.09.2023г. в гр. Стара Загора с огнестрелно оръжие е направил опит умишлено да умъртви П.Р., на 45години, като вследствие на деянието, макар и да е довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца обществено опасни последици за това престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

С.Ж. е привлечен като обвиняем и за това, че на 19.09.2023г. по същото време и място е придобил и държал огнестрелно оръжие – пистолет, марка „Макаров“, без да има за това надлежно разрешение.

С.Ж. е привлечен като обвиняем и за това, че на 21.09.2023г. по същото време и място противозаконно е попречил на орган на властта – полицейски орган, да изпълни задълженията си - престъпление по чл.270, ал.1 от НК.

Извършени са действия по разследването: оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са съдебно-медицински и балистични експертизи.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора спрямо С.Ж. е взето предварително задържане за срок от 72 часа с оглед осигуряването му пред Окръжен съд-Стара Загора за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Докторите за простреляните от барикадиралия се мъж: Оперирани са, очакваме да се подобряватОпределиха травмите като "щастливи прострелни наранявания", защото няма засегнати жизненоважни органи

 

Мъжът, който се барикадира в Стара Загора, прострелял събирачи на дълговеТой е задържан

Въоръжен мъж се барикадира в Стара Загора, простреля двамаРайонът е отцепен