Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 39-годишния Григор Георгиев от село Гложене. Той е обвинен в умишлено убийство, извършено от него по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Както Trafficnews вече разказа, Григор е убил жена си през юли 2019 година. След жесток скандал, почерпеният Григор Георгиев грабнал кухненски нож и пред двете си деца заклал жена си. 28-годишната Галина Стефанова починала на място. Минути след това мъжът й се наръгал няколко пъти, за да сложи край на живота си.

Пристигналите спешни медици бързо установили, че убиецът е загубил много кръв и веднага го транспортирали във врачанската болница, където започнала дълга битка за живота му. 

Гриор се прибирал от гурбет във Великобритания. През повечето време той работил в Елин Пелин, но понякога се прибирал в селото. Във фаталната нощ се прибрал ненадейно в дома си. Входната врата на къщата била заключена. Той отворил монтирания комарник на един от прозорците и през него успял да влезе вътре.

По това време жената и синът им били будни, а дъщеря им била заспала. Обвиняемият взел нож и се нахвърлил върху жена си. Момчето, станало свидетел на това, се опитало да ги разтърве, но не успяло. Майка му силно викала и му казала да отиде при съседа им за помощ. Детето излязло, плачейки, и изтичало до съседната къща. Помолил да извикат полиция, тъй като „баща му души майка му“. Обвиняемият бил открит в кухнята до лежащата на пода жена, в опит за самонараняване, като наоколо имало кръв. Той извадил ножа от корема си пред пристигнали на място свидетели.

При опит да му бъде оказана помощ, Григор отправил заплахи. Извиканият на място екип на спешна помощ констатирал смъртта на пострадалата жена. От изготвената съдебномедицинската експертиза е видно, че на ѝ били причинени множество прободно-порезни наранявания в областта на гръдния кош и корема, с проникване в гръдната и коремна кухина и засягане на вътрешни органи, както и повърхностни такива в областта на шията и горен крайник. По тялото имало охлузвания, кръвонасядания на лицето, мозъчен оток. У обвиняемия били констатирани няколко прободно-порезни рани в областта на корема, някои от които били проникващи в коремната кухина, както и порезна рана на шията. По механизъм уврежданията биха могли да бъдат самопричинени.

Предстои делото да продължи в съда.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/gurbetchiya-se-vrna-ot-ostrova-i-zakla-nevyarnata-si-spruga-pred-detsata-im-v-glozhene-a-sega_news787965.html