Прокуратурата задържа за 72 часа на шофьора на тира, участвал в смъртоносната катастрофа с пътнически микробус край Лесово. На мъжът е повдигнато обвинение за катастрофата.

Днес прокуратурата в Ямбол удължи мярката за неотклонение на водача на  тежкотоварният камион с украинска регистрация на 72 часа. На 51-годишният молдовски гражданин  Бекиян Октавиян е с повдигнато обвинение за предизвикване на пътно-транспортно произшествие, в резултат на което са починали повече от едно лица.

„ Доказателствата, които са събрани към момента, категорично сочат, че товарният автомобил, който представлява пътен състав от ремарке и влекач, на практика е бил паркиран на пътното платно. Към момента на пътно-транспортното произшествие е нямало причина този товарен състав да се намира на това място”, обясни наблюдаващият прокурор Милен Божидаров.

Вероятно заспиване на водача е причина машината да остане на платното и да бъде изпреварена от няколко товарни автомобила. Според закона за извършеното престъпление се предвижда от 5 до 20 години лишаване от свобода.

Вече второ денонощие продължава борбата за живота на най-тежко пострадалите при смъртоносната катастрофа между пътнически микробус и тир край Лесово.  Състоянието на две от жените, транспортирани със самолет „Спартан” до болница „Пирогов” в София, остава тежко, но стабилно.

Спокойно е преминала нощта и за пътниците, настанени в ямболската болница. Двете пациентки, които са настанени в отделението по реанимация, са в тежко, но стабилно състояние.Сред тях е и 17-годишната дъщеря на едната от транспортираните в София жени.