Районна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на кмета на община Калояново Георги Георгиев, който беше хванат зад волана след употреба на наркотици.

39-годишният мъж бе хванат на 10 ноември по време на полицейска проверка в селото. Униформените осъществявали контрол по линия на безопасността на движението. Те проверявали автомобили по ул. „Александър Стамболийски“ в селото. Около 15 часа, подали сигнал със стоп-палка за спиране на лек автомобил, марка „Фиат“, управлявал от Георги Георгиев.

След като водачът слязъл, полицейските служители разпознали, че е кмета на община Калояново. Те му поискали документите за проверка, като им направило впечатление неговото поведение. Според свидетелските показания той бил притеснен и ръцете му треперели. На място бил повикан полицейски екип, който да го тествал за употреба на алкохол и наркотици с техническо средство.  При направената проба за алкохол тестът е бил отрицателен, а за наркотични вещества е реагирал положително на кокаин. Георгиев е бил задържан за срок от 24 часа. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Разследването по бързото производство е приключило за два дни от извършването на деянието до внасянето в съда на обвинителния акт.  Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.