Вече има повдигнато обвинение срещу задържания вчера в сливенския квартал „Надежда” британски пастор – Даниел Хъл. Той е обвинен в това, че е блудствал с повече от 2 деца, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура – Сливен – Ваня Белева.

Ако бъде признат за виновен, го грози затвор от 5 до 15 години. От окръжната прокуратура посочиха, че през 2016 г. Хъл е поискал удостоверение за постоянно пребиваващ в България, пише БТВ.

Оказва се обаче, че британецът е имал задължение към полицията в родината си да се отчита всеки път, когато сменя адреса си, заради сходни обвинения и излежаване на присъда във Великобритания – нещо, което така и не направил.

През 2018 г. окръжният съд в Сливен получава издадената европейска заповед за арест на пастора, но отказва да го предаде, защото според българското законодателство неуведомяването на полицията за новия му адрес не представлява нарушение или престъпление у нас.

Както TrafficNews съобщи, британецът идва у нас след като излежава 15-месечна присъда за педофилия в родината си през 2017 г. Той се е купил няколко къщи в гетото, където се радва на приятелството на местните роми, на които дава уроци по английски и дребни помощи. 

За новото превъплащение на криминално проявения беглец съобщи разследващият журналист Пол Кениън от Би Би Си 4.

В 14:30 ч. днес съдът ще гледа мярката на Хъл.

Междувременно жителите на квартал „Надежда” се събраха пред окръжната прокуратура в Сливен с настояване той да бъде освободен.

„В защита на пастор Даниел! За три години Даниел промени квартала. Той е Божий човек, пастор – построи църква, грижи се за нашите деца, облича ги, храни ги”, разказа мъж сред протестиращите.

В ромската махала в Сливен знаели за миналото на пастора педофил, нямат противСпоред тях Даниел Хъл се е променил, след като станал евангелист