„Ние знаем за миналото на Даниел Хъл. Всеки човек има минало, но когато той е приел да бъде евангелист, явно се е променил и покаял”. Това заяви един от жителите на сливенския квартал „Надежда” – Николай Демирев, в коментар по случая със съдения за педофилия във Великобритания Даниел Хъл. Оказа се, че от години той е пастор в ромаската махала в Сливен.

Както TrafficNews съобщи, британецът идва у нас след като излежава 15-месечна присъда за педофилия в родината си през 2017 г. Той се е купил няколко къщи в гетото, където се радва на приятелството на местните роми, на които дава уроци по английски и дребни помощи. 

За новото превъплащение на криминално проявения беглец съобщи разследващият журналист Пол Кениън от Би Би Си 4.

„Живял съм с него 3 години, живея още с него. Служител съм в неговата църква. Искам да подчертая, че той не контактува само с деца в молитвения дом. Ние имаме събирания на всички в понеделник, сряда, петък и неделя", каза Демирев пред Нова телевизия.

По думите му Хъл е помагал на много възрастни хора – през зимата им давал дърва и печки. „Ние знаем откъде идват парите му. Той снима клипове със социално слаби хора, изпраща ги на спонсори и те му дават пари, които раздава на хората според нуждите им”, каза още Демирев.

Британски педофил кръщава роми в гетото на СливенМестните замерват с камъни тв екипите, които искат да снимат и разобличат Даниел Ериксон-Хъл

„Кварталът има над 30 000 жители. Досега няма никакви оплаквания от пастора. Аз също имам дъщеря на 12 години. Тя посещава неговото младежко събиране. Имайте предвид, че Хъл прави това, което българските учители в Сливен не правят – деца, които не могат да си кажат името на български, говорят на английски", обясни Демирев.

След осъждането си преди 2 години Хъл получава забрана за общуване с деца, непридружени от родител или близък възрастен човек. Забраната също така не му позволява да пътува в чужбина, без да уведоми предварително властите на Острова.

Хъл обаче живее свободно в България и продължава да качва в интернет видеоклипове с деца.