Йордан Йорданов, който подготви убийството на четирима свои съседи в пловдивското село Маноле, окончателно остава в ареста. Преди минути Окръжен съд постанови постоянна мярка „задържане под стража” спрямо 63-годишния Йордан Йорданов, научи TrafficNews.

Припомняме, че той бе задържан в ареста заради приготовление за убийство на четирима души в последния ден на август. За това той е набавил огнестрелно оръжие - автомат „Калашников“, и боеприпаси за него.

До момента по делото е установено, че на 30 септември 2020 г. Йорданов е произвел изстрели по съседна къща, за което му е повдигнато обвинение. В последствие е установено, че е търсил да закупи огнестрелно оръжие. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив служители от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, и служители на ГДБОП, са предприети незабавни действия за предотвратяване на намеренията на обвиняемия да извърши убийство. 

Мъж от Пловдивско си купи калашник, готвел се да убие четирима съседиМотивът за предстоящата наказателна акция бил спор за имот

Според събраните до момента доказателства в основата на престъпния план на обвиняемия стоял неуреден имотен спор. На 26 август  обвиняемият е заловен непосредствено след закупуване на огнестрелно оръжие, като за документиране и предотвратяване на престъпната му дейност са използвани различни способи на доказване, включително и специални разузнавателни средства.