20-годишният Християн Кочев и Кристиан Панайотов, които отвлякоха и се гавреха с 16-годишно момче в Пловдив, остават в ареста. Това решиха магистратите от Апелативен съд.

Младежите  бяха арестувани в края на месец май, след като жертвата им била открита в двора на училище близо до бул. "Пещерско шосе". 

Възпитаници на спортното се гаврили с 16-годишния на ГребнатаКочев е с криминална проява за шофиране след употреба на наркотици

Припомняме, че те го качили насила в автомобила на Пламен Тингаров и го отвели в района на Гребната база. Там единият го заплашил с нож и го принудил да се съблече гол. След това му нарязали дрехите на парчета и ги хвърлили. 

Следващата серия от гаврата била да направят фотосесия  на голото момче. Заплашили го, че ако не им плаща по 1000 лева всеки месец, ще пуснат снимките му във фейсбук и инстаграм. Освен това похитителите го ритали в слабините, а след това го накарали да пълзи в краката им и да чисти обувките им.

Момчетата са бивши възпитаници на спортното училище „Васил Левски” в Пловдив. Тренирали борба. Кочев  е с криминална проява за шофиране след употреба на наркотици през пролетта на миналата година. Останалите момчета за пръв път се сблъскват с органите на реда.

Водачът на автомобилът - Пламен Тингаров е освободен от ареста. Той е с по-лека мярка за неотклонение. 

Апелативните съдии прецениха, че няма нови обстоятелства по делото, които да обосновават промяна на мерките за неотклонение на двамата обвиняеми в по-леки. Намерените хладни оръжия в жилището на Християн Кочев водят до извода, че той е агресивен и е личност с висока обществена опасност и при по-лека мярка за неотклонение има риск да извърши престъпление. Панайотов е обвинен, че е извършил отвличането на пострадалия в изпитателния срок на негово друго осъждане, което навежда магистратите на извода, че и за него има опасност от извършване на престъпление при по-лека мярка.

Определението на Апелативния съд е окончателно.