Среднощна гонка завърши със затънал в калта лек автомобил. Екшънът се разиграл в Бургас, където само преди ден друг шофьор обърна тир на кръстовище в града, отново след бягство от полицията.

Гонката се е разиграла тази нощ около 3,15 часа. Полицаи забелязали в района на бул. "Проф. Яким Якимов" лек автомобил ауди с бургаска регистрация, като подали светлинен и звуков сигнал за спирането му. Водачът на автомобила не се съобразил с полицейските разпореждания, а ускорил скоростта и продължил движението си в посока към университет "Проф.д-р Асен Златаров". Нарушавайки пътната маркировка, поел към земеделско-обработваемите земи, но затънал в калта на черния път.

Арестуван е шофьорът- криминално проявен 33-годишен бургазлия. С него се придвижвала  22-годишна бурагзлийка. Проверка показала, че шофьорът е с отнета книжка за срок от 1 г.  Проба с дрегер показала, че няма алкохол в кръвта му, но нарушителят отказал тест за наркотици, както и да даде кръв за химичен анализ.

При претърсване на автомобила са намерени режещ инструмент / тръборез/ и катализатор, откраднат от лек автомобил "Опел Корса" с бургаска регистрация, собственост на 40-годишна бургазлийка. Бургазлията направил пълни самопризнания. По случая е образувано бързо производство.