Фалшификаторът Иван Богоев остава в ареста, реши Пловдивският окръжен съд. 56-годишният мъж е обвинен в участие в организирана престъпна група за изработване и разпространение на фалшиви лични документи.

Съдът прецени, че от доказателствата по делото, събрани до момента, може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия Богоев към престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Окръжен съд – Пловдив прие, че при мярка различна от задържане под стража е налице реална опасност от укриване и извършване на престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд.

Припомняме, че Богоев бе задържан зрелищно преди няколко дни в Кършияка. ТrafficNews публикува видео от залавянето му, а акцията срещу Богоев бе извършена от ГДБОП във връзка със схема за фалшифициране на документи.

Повдигнаха обвинение на Иван Богоев и двамата му съучастници, заради схема за фалшиви документиУчастниците в организираната престъпна група работили в градове от цялата страна и държави от ЕС

Обвинението срещу фалшификатора и двамата му съучастници – 30-годишният Мерсин М. и 68-годишният Хюсеин Р., заради това, че от началото на 2022 г. до момента, в Пловдив, на територията на Разград и други градове, както и в страни от ЕС – Германия и др., са участвали в организирана престъпна група, свързана с изработването и разпространението на фалшиви лични документи – лични карти, свидетелства за управление на моторно превозно средство и задгранични паспорти .

До момента е установено, че всеки от участниците в организираната престъпна група имал определена роля – набиране на хора, които искали да се снабдят с фалшиви документи, възлагани на поръчката и впоследствие нейното изпълнение. Желаещите да се снабдят с неистинските документи заплащали по 250 евро за лична карта и същата сума за шофьорска книжка и по 300 евро за изработката на задграничен паспорт. Повечето от тях са български граждани, живеещи в чужбина, има и чужденци. 

Зрелищният арест в Кършияка бил срещу известния фалшификатор Иван БогоевСпецоперацията е проведена от ГДБОП във връзка със схема за фалшифициране на документи