220 шофьори в нарушения са заловили униформените само за месец по пътищата на Пловдив при крупната акция на пловдивската полиция, проведена под наблюдение на Окръжна прокуратура Пловдив.

Спрямо тях са започнати бързи производства. Случаите на хванати нарушители през последните 31 дни, са почти двойно повече в сравнение със същия период на 2019 година.

Двойно се е увеличил, в сравнение с предходните две години, броят на нарушителите, шофирали след употреба на алкохол и наркотични вещества. От общия брой образувани 220 бързи производства с такъв предмет са били 127 производства. През 2019 и 2018 година те са били съответно 66 и 61 случая.

През месец януари, четирима са се опитали да подкупят полицаи, като двама от тях вече са с присъди. Припомняме, че последните два случая са само от преди ден.  Двамата водачи – единият на Асеновградско, а другия в Пловдив се опитали да избегнат наказания по закона за движение по пътя, предлагайки пари на униформените. Мъжете веднага са били арестувани.

Благодарение на засиления пътен контрол и специализираните операции,  в Пловдив и региона няма регистрирани тежки катастрофи с пострадали или смърт от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества.

Мащабната акция бе стартирана в началото на годината от Окръжна прокуратура при наблюдението и реализирането от страна на пловдивската полиция.

С встъпването си в длъжност, директорът на ОД МВР - Пловдив – старши комисар Йордан Рогачев обяви война на нарушителите на пътя. ОТ тогава се проведоха редица операции не само по големите пътни връзки, но и в малките квартали и ромските махали. Резултатите вече са налице, тъй като броя на заловените и с образувани производства са в пъти повече в сравнение с миналата година.

Директорът на полицията пред TrafficNews: Предстоят мащабни проверки в различни сектори на икономикатаРезултатите са по-добри от 2018, но ако анализите покажат пропуски, ще има кадрови промени

Последната акция бе през последните 36 часа. През този период са образувани 38 бързи производства, а 23 лица са задържани.

В рамките на акцията бяха проверени 2011 МПС и 2633 ма водачи на територията на областта. Съставените актове са 179, а наложените глоби по фиш 201. За различни нарушения са образувани 36 досъдебни производства и 2 бързи.

23-ма задържани при спецакция в Пловдивско! Двама опитали да подкупят полицаи38 бързи производства при крупна акция на пловдивската полиция