Николай Накев получи 17 години затвор при първоначален строг режим и наказание да плати 4 788 лева разходи за експертизи по делото. Той е обвинен в убийството на 38-годишната си съпруга Мария Накева, като убийството е извършено в условията на домашно насилие след скандал за чаша ракия. 

Според обвинителния акт смъртта на Мария е настъпила в резултат на нанесен побой от съпруга й , с подматрачна рамка в апартамента в който живеели.

Присъдата може да се ожалва и протестира в 15-дневен срок пред Аплативен съд-Пловдив.

По-рано днес Николай даде пълни обяснения за фаталната вечер. Накев започна с това, че напълно признава вината си, но отрече да е имало домашно насилие. Той заяви, че е удрял жена си, но не е искал да я убива.

В края на разказа си, Николай каза:  „Съжалявам за това, което стана с моето момиче и не мога да си го простя. Намирал съм я и друг път пияна вкъщи и паднала. Обичах я и то много и продължавам да я обичам. За мен живота свърши без нея.”

Пловдивчанинът, убил жена си заради ракия: За мен животът свърши без неяПредвиденото от закона наказание е затвор от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор

Припомняме, че инцидента се случи на 28 юли вечерта, когато семейство Накеви били в апартамента си в квартал „Изгрев“. Те употребили солидно количество алкохол, като според съседи това се случвало почти всяка вечер. Между тях се разразил скандал, който прераснал и във физическа разправа. Причината - жената издърпала чашата с ракия от ръката на съпруга си и я изпила. Накев започнал да нанася удари с ръце по цялото тяло на жена си в една от стаите на жилището. Побоят продължил и в спалнята, където впоследствие е било намерено тялото на Мария. Ударите, които мъжът е нанасял на половинката си са били изключително жестоки. Николай е налагал Мария с летва от подматрачна рамка.

Накев сам се е обадил на телефон 112. Медиците единствено констатирали смъртта на жената. В последствие пристигнали и екипи на полицията, пред които Николай сам е признал за скандала и последващия побой. Във вечерта на убийството съседи чули скандала, но не реагирали, тъй като били свикнали със семейните свади. Според огледа на тялото е станало ясно, че има множество травми, разкъсан черен дроб и кръвоизливи, което се потвърди и от съдебно-медицинската експертиза.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в извършването на което е обвинен, предвиждаше лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.