Пловдивчанин под карантина опита да напусне Пловдив, въпреки забраната от РЗИ. Снощи, около 21:00 часа на КПП-то на Кукленско шосе, било спряно ауди. Зад волана на колата бил 45-годишен мъж, който се оказало, че е под карантина.

Той е с предписание от РЗИ-Видин да не напуска дома си в рамките на 14 дни.

Случаят е докладван на дежурен прокурор при Районна прокуратура-Пловдив и по дадените указания е започната проверка с оглед събиране на данни за извършено престъпление. След снети писмени обяснения, пловдивчанинът е съпроводен до дома си за изпълнение на карантината.

В същото време още един мъж, международен шофьор от Пазарджик, опита да премине през КПП-тата, но бе заловен.

На контролно-пропускателен пункт, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, управляван от 53-годишен мъж. Те установили, че той бил международен шофьор и преди дни се бил върнал от Нидерландия, поради което имал предписана задължителна 14-дневна карантина. Полицейските служители го отвели до дома му и предупредили да не го напуска в предписания срок. Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Пловдивчанин не спази карантината си, опита да напусне ПловдивМъжът е спипан на КПП-то на Коматевско