Мъж под карантина опита да напусне Пловдив. Той е бил спрян на КПП-то на Коматевско шосе за проверка в събота. Оказало се, че 63-годишният мъж не е спазил предписанията, дадени от служители на РЗИ-Видин да бъде под карантина в указания срок.

След доклад на случая на дежурен прокурор е започнато досъдебно производство. Снети са писмени обяснения от пловдивчанинът, след което мъжа е съпроводен от патрул до дома си, за да продължи карантината.

Мъжът обяснил, че се бил върнал от чужбина и отивал да разтоварва стоката от камиона. Полицейските служители го отвели до жилището му и съставили предупредителен протокол да не го напуска в определения срок.

Районна прокуратура- Пловдив наблюдава досъдебно производство за нарушаването.

Делото за неспазването на карантината е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор. 

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.