Пловдивчанинът Йордан Милушев беше осъден да заплати глоба в размер на 1200 лева и 468 лева разноски по дело за съхранение на сексуални материали с непълнолетни.

Милушев се изправи днес пред Районен съд-Пловдив, защото на 25.03.2021г. в жилище, в град Пловдив е държал в настолен компютър и мобилни телефони порнографски материали, а именно 33 броя фото и видео файлове, изобразяващи открито сексуално поведение, за създаването на които са използвани лица, които изглеждат като ненавършили 18 години.

Компютърът е бил служебен, а мобилните телефони лични.

Милушев получи наказание по реда на особените правила, защото не се касае за тежко умишлено престъпление. Той е с чисто съдебно минало и изцяло се призна за виновен по отправените му обвинения. В съдебната зала мъжът каза, че съжалява и това повече няма да се повтори.

За това престъпление законът предвижда наказание от 1000 до 5000 лева.

Съдът прецени, че престъплението не представлява обществена заплаха и го освободи от наказателна отговорност, като му наложи глоба в размер на 1200 лева. Сираков ще трябва да плати и разноски на стойност 468 лева.

Компютърът ще бъде върнат на фирмата, чиято собственост е, а мобилните телефони ще бъдат унищожени като вещи без стойност.

Решението на съда подлежи на обжалване в 15 дневен срок.